28 Mart 2017 Salı

Bebeklerde Alerjik Nezle

Bebeklerde alerjik nezle tedavi ettirilmez ise astım, bronşit ataklarına dönüşebilir. Astım, bronşit olmadan önce ara sıra öksüren bebeğiniz astım, bronşit olduktan sonra sabaha karşı bebeğinizi uyutmayacak şiddetli öksürük krizleri meydana gelir. Boğazdan gelen hırıltılar giderek artar. Bu durumun yaşanmaması için bebeklerde alerjik nezle belirtilerini anladığınızda hemen bir doktora götürerek tedavi ettiriniz.
Bebeklerde Alerjik Nezlenin Belirtileri;
Bebeklerde alerjik nezle olduğunda yetişkinlerden farklı olarak çoğu zaman burun tıkanması ön plana çıkar. Devamlı bir şekilde ağzı açık ve horlayan bir bebek söz konusudur. Her zaman olmaya bilir ama burun kaşıntısı, hapşırık, beyaz bir renkte burun akıntısı ve bebeğinizin gözlerinde sulanma olabilir. Bebeğinizin burun kanalları alerjiye bağlı olarak devamlı tıkalı olduğundan dolayı soğuk algınlığına yakalandığı zaman bir türlü iyileşmez. Beyaz bir şekilde başlayan burun akıntısı çoğu zaman yeşil veya sarı hale gelir. Bunun peşine geniz akıntısına bağlı balgamlı öksürük gelir ve bu olay çoğu zaman antibiyotik ilacı kullanmadan geçmeyen sinüzite dönüşür. Burun tıkanıklığından dolayı bebeğinizin orta kulağında sıvı birikimi gerçekleşir ve duyma kaybı da alerjik nezlesi olan bebeklerde çok sık rastlanan bir durumdur.
Bebeklerde Alerjik Nezlesi Tedavisi;
İlk olarak hastalığın altında yatan alerji neye karşı olduğu araştırılarak be bu sorunun bulunmasıyla işe başlanmalıdır. Bu alerji ev tozundan kaynaklanıyor ise evdeki halıların kaldırılarak ve bebeğin tattığı yatak için özel alerji kılıfları alınması gerekmektedir. Bu alerji polenden dolayı oluyor ise bahar ayları geldiği zaman kapı ve pencerelerinizi kapalı tutmanız gerekmektedir. Bebeğinizin çamaşırlarını dışarıda kurutmamanız gibi olabildiğinizce polenden uzak durucu önlemler almalısınız. Ancak gerek ev tozundan gerekse polenden bebeklerde alerjik nezle olunan maddeden tamamen uzak durmak ya da korunmak mümkün değildir. İşte bu yüzden vücudun alerjik hastalığına neden olan maddeye alıştırılması için dilaltı damla aşı tedavisine bir an önce başlanması gerekir. Dilaltı damla aşı tedavisi iğnesiz bir şekilde aşılama yöntemidir. Şu an için bütün dünya da alerjinin en güvenli ve tek tedavi yöntemi dilaltı damla aşısı olarak kabul edilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Comments system

Disqus Shortname