16 Mart 2017 Perşembe

Bebekler ve Çocuklarda Kullanılan İlaçların Gerçeği


Peditus şurup
Sakın kullanmayın. Tuzak ilaçtır.
” Pediatric Dosage Handbook with International Trade Names (17th Edition)” ilaç rehberinde, ADI BİLE YOK.
Sadece; Türk ilaç rehberlerinde var. Orada bile, KBB uygulamaları için tek bir kelime bile yoktur.
1- Öksürüğü keserek, hırıltılara sebep olur ve yok yere hastaya; Astım , Bronşiolit gibi teşhisler konuliur.
2- Türk doktorları; Peditus içinde; Calpol etken maddesi olan, Parasetamol (120mg) olduğunu da HİÇ BİLMEZLER…Peditus: Calpol, Aferin, ParaNox gibi Parasetamol ihtiva eden ilaçlarla verildiğinde, karaciğerde zehirlenme olur.

Reflor
Reflor, ishal ilacı değildir. Reflor; ishali durdurmaz. “Probiyotik” bakteri tozu ihtiva eder, Antibiyotiklerin barsak bakterilerini yoketmesi ile olan”antibiyotik ishalinde” kullanılır, barsaklarda yok olan “yararli bakterileri (Probiyotiklari) yerine koymaya yarar.
Turkiye de yapilan “en aptalca’ islerden biri de, her ishalli hastaya, Reflor ve benzeri ilaclari vermektir.

Antibiyotikler
Bebekler doğarken annelerinden aldıkları antikorlar nedeni ile ilk 1 sene antibiyotik gerektiren hastalıklara yakalanmazlar. Virütik olanlarda ise, annenin verdiği antikorlar, virüsler geçen zaman içinde şekil değiştirdiklerinden, bir işe yaramazlar ve bebeklerin ilk 1 sene içindeki bütün hastalıklar ( çok nadir durumlar hariç)  viraldir.
Bronşitte ateş olmaz, antibiyotik de gerekmez. Eğer burnunda su gibi bir akıntı başladı ise, grip demektir, antibiyotik gerekmez.
Ateşle beraber olmayan hiçbir öksürükte antibiyotik kullanmayın. Ateşle birlikte olan öksürüklerinde büyük bir kısmı virütiktir, antibiyotik gerekmez, bunu anlamak için, kan sayımı yapar, WBC(=lökosit) sayısına bakarsınız. Eğer lökosit sayısı düşükse, antibiyotik gene gerekmez.
Antibiyotik kullanmanız gerekende çocuğun ağızı leş gibi kokar, dili beyazdır.
Çocuklar okul veya yuvaya başladıklarında, 2 sene çok hasta olurlar. Normaldir. Bu hastalıkların %10’unda antibiyotik gerekir, %90’ında gerekmez, viraldir.

Cold-Mix
Burun tıkanıklığı için kullanın. Günde 3-4 defa, yastığına veya başucuna, başının hizasına ama biraz (15-20cm) öteye, 2 damla damlatın.
Coldmix mavi kutu ve yeşil kutu arasında fark yoktur. Birisi 5 ml diğeri 10 ml. Farkı sadece ebatı, içerik aynıdır. Cilde değdiğinde, güneş yanığı gibi tahriş yapıyor.
Burnu açtığı için horlamayı da kesiyor.

Vicks
Çocuğun burnunun tıkandığı durumlarda Cold-mix bulamıyorsanız, göğsüne “fındık” kadar Vicks sürün. Üstünü ufak bir havlu ile örtün ki, çabuk buharlaşıp uçmasın, tesiri uzun sürsün. Vicks yenilmez, burun içine sürülmez.

Bricanyl
Bricanyl; ASTIM ilacıdır. Bronşit, Astım’ın Fransızcasıdır. Bricanyl gereken durumda (Bronşit); nefes verme sıkıntılıdır, ve nefes verilirken hırıltı olur. Nefes alma rahattır. Bricanyl, bronş spazmını giderdiğinden yararlı olur.
Bricanyl, öksürük şurubu değildir. Öksürük üzerine hiç etkili değildir. Sadece “Bronş genişleticidir”. Gripte kullanırsanız, grip virüsleri akciğerleri daha rahat istila ederler.
Bir de “Wheezy child” denilen durum vardır. Bu çocuklar nefes alırken ıslık sesi gibi ses çıkarırlar. Bu durumda da Bricanyl’den fayda görür.

Perebron
Perebron; öksürtücü bir öksürük şurubudur. Öksürüğü arttırarak, geçmesine neden olur. Perebron gereken durumda; hem nefes alırken, hem verirken hırıltı vardır, sıkıntı yoktur. Enfeksiyonun (bakteri veya virüs) Akciğerlere inmesi durumunda tercih edilir. Akciğerlerde aşırı balgam yapılıyorsa, kolay atabilmesi için Perebron verebilirsiniz. Zararlı değildir. Tok karnına verilecek yoksa hayal gördürtür.

Asist
Asist, bronşlarda daralma yapan bir ilaçtır.  Asist’in şurup şekli, sadece “Parasetamol (Calpol vb.)” zehirlenmelerinde, panzehir olarak kullanılır. Ağızdan alınan şeklinin ” balgam inceltici” bir etkisi yoktur. Bunun için nefes yolu ile alınan ayrı bir şekli vardır.

Sekrol
Sekrol balgam inceltir derler ama tesirsizdir.

Iburamin Cold
Sonu; “-Cold” ile biten ilaçları ASLA kullanmayın. Hele Iburamın Cold, en kötüsü.

Ventolin
Ventolin bronş genişletmeye yarayan bir Astım ilacıdır. Öyle grip için, öksürük için verilmez. Vücut, grip sırasında savunma için bronşları daraltır. Ventolin içirirseniz, bronşlar genişleyeceği için virüsler akciğere inerler. Bu da, hem hastalığın iyileşme sürecini uzatır, hem de hafif atlatılacak bir hastalık çok ağır bir şekle dönüşür.
Bir de bunu, “astıma dönüşme ihtimali var” diyerek veriyorlar. Merak etmeyin, hiçbir hastalık astıma dönüşmez. Bebeklerde astım filan da olmaz. Ama, her gripte Ventolin’i verirseniz, kendi çocuğunuzu kendiniz astım yaparsınız.

Prospan
Bitkisel denmesine kanmayın, çok kuvvetli bir öksürük kesici ilaçtır. 12 yaşın altında kullanılmaz. Ayrıca %30 ethanol ihtiva ediyor. İçinde bir çok içkiden daha fazla alkol var. 1 ölçeğinde (5ml) de: 2 gram “Sorbitol” (armut şekeri) var. Bunun yerine limonlu bal kullansanız gereksiz yere şeker de vermemiş  olursunuz.  Ayrıca, öksürüğün ilaçla kesilmesi de yanlıştır.
                                                                                                     Alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Comments system

Disqus Shortname