24 Haziran 2013 Pazartesi

Marilyn Monroe Makyajı Nasıl Yapılır?

50’lerin seks sembolü Marilyn Monroe, sahip olduğu kıvrımlı vücuduyla erkeklerin başını döndüren, eşine az rastlanır kadınlardandı. Bunun ilk adımını da kahve tonlarındaki saçlarını peroksitle sararttarak attı.  Marilyn Monroe, güzellik için hormon kremi gibi garip yöntemler kullanırdı. Active pHelityl Cream sürdüğü yüzüne, yüze uygun doğal bir hormon, toz fondöten uyguluyordu. Yüzünün yanlarında ufak şeftali-sarı renkte ufak tüyler vardı,bunları aldırması teklif edildi ancak reddetti.
Asla vazgeçmediği kırmızı ruju ve yüksek topuklu ayakkabılarıyla “dünyanın en seksi kadını” unvanını almayı hak etti. Benzer bir yaklaşımla işte size güzellik önerileri…



• Kaşlarda mükemmel görünümü yakalamak için kaşlarınızın üzerine renkli bir pudra uygulayın. Kaş kalemi kullanarak da kaşlarınıza görsel bir dolgunluk kazandırabilirsiniz.
• Aydınlık bakışlar için göz kapaklarınızda ışıltılı beyaz far tercih edin, uygulamaya kirpik diplerinden kalın bir çizgi oluşturarak başlayabilirsiniz.
• Siyah eyeliner’ı süpürme hareketiyle, her bir gözün dış köşesinden yukarıya doğru sürün. (Bu, gözlere uykudan yeni uyanmış etkisi verecektir.)
• Marilyn Monroe’nun göz makyajını uygulamadaki en büyük sırsa, takma kirpikler olacaktır.
• Efsane yıldızın en belirgin özelliği olan beni, dudağın hemen üstünde, siyah bir göz kalemiyle oluşturduğunuz minik bir noktayla elde edebilirsiniz. Sonrasında da transparan pudrayla “beninizi” sabitlemeyi ihmal etmeyin.

llk kocası Jim Dougherty, Marilyn’in yüzünü her yıkayışında tam 15 kez duruladığını söylemiştir bir keresinde. Seksi yıldız zaman zaman yüzüne vazelin, yüz ve hormon kremleri sürerdi. Makyajsız olduğunda yüzüne doğal nemlendirici olarak lanolin veya zeytinyağı uygulardı. Ara sıra, masörü Ralph Roberts tarafından hazırlanan ve içine bir miktar Chanel No. 5 atılan buzlu banyolar yapardı. 1962’de fotoğrafçı Bert Stern’e daima Nivea Cilt Nemlendirme Losyonu kullandığını söylemişti. 1948’te “Ladies of the Chorus”un çekimlerine başlamadan evvel kozmetik cerrahi uzmanı ortodontist Dr. Walter Taylor hafiften dışarı çıkık olan ön dişlerini düzeltmişti. Ayrıntıları tam olarak bilinmese de, 1950 yılında burnunu ve çenesini düzelttirdiğine dair bir bilgi de kayıtlarda mevcut.
Porselen görünümlü cildini uzun yıllar muhafaza etmeye çalışırken kullandığı en önemli silahın yoğurt ve bal olması da insanı fazlasıyla şaşırtıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Comments system

Disqus Shortname